Kulturresa till Litauen

Kulturresa till Litauen

Genom historian har gränser flyttats fram och tillbaka och därför har det som idag utgör Litauen också en tysk, polsk och rysk historia. Skulle vi å andra sidan studera en karta över 1500-talets Europa hade Litauen varit ett av de största länderna – det sträckte sig då från Östersjön och ner till Svarta havet. Huvudstaden Vilnius ligger i Europas geografiska mittpunkt och vi kommer att besöka denna fantastiska kulturstad samt Trakai-borgen som ligger strax utanför Vilnius.

Under resans gång kommer vi också att få inblick i Litauens moderna historia genom ett besök på det nybyggda Kalla Krigets Museet utanför Klaipeda. Såklart kommer vi att visa de fina kurorterna på Kuriska Näset!

I förslaget ingår:
2 nätter ombord med plats i utsides 2-bäddshytt med sängarna på golvet, 2 övernattningar iland med helpension, 3 dagar med buss, guide och inträden i Baltikum.

Pris vid minst 35 personer
Lågsäsong: från 7800 kr/ pers.
Mellansäsong: från 8600 kr/ pers.
Lågsäsong: 01.04. – 11.05. + 15.09. – 30.10.24
Mellansäsong: 12.05. – 30.06. + 01.09. – 14.09.24

  • Vissa delar av programmet går att genomföra som kryssningsupplägg, låg- och mellansäsong utresa mån-ons från Karlshamn med del i 2-bäddshytt, frukost, middag i a la carte, buss, guide och inträden från 2600 kr/ person.
  • Cross Baltica Sweden AB har resegaranti ställt till Kammarkollegiet.
  • Vi jobbar gärna B2B och är underleverantör/ skräddarsyr och bokar Era resor till Baltikum.
  • Vi främjar lokala samarbeten.
    Vi arbetar med lokala guider, lokalt ägda boenden och restauranger för att skapa tillväxt lokalt. Vi väljer restauranger som använder sig av lokalt producerade ingredienser i så stor utsträckning som möjligt.

Här presenterar vi några resekoncept som kan vara en utgångspunkt till Er reseplanering. Vi justerar gärna koncepten efter Era önskemål – de priser vi presenterar är en preliminär beräkning. Det slutliga priset beror på ett valt hotell och aktiviteter.

Kontakt och bokning:
Iwona Slojka,
0734292399
iwona@crossbaltica.com

Skicka Förfrågan